L-a lovit cu maşina şi a fugit

L-a lovit cu maşina şi a fugit

Duminică seară, aproape de ora 20, un şofer a lovit un pieton, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi pe strada Lacurilor din cartierul Gârcini. Conducător auto în vârstă de 23 ani a acroșat cu partea cu partea din spate a autovehiculului un pieton în vârstă de 20 ani, care circula în spatele autoturismului.
Şoferul a părăsit locul accidentului, şi a fost identificat de polițiști în cursul aceleiași zile.
„Pietonul accidentat fost transportat la Spitalul Județean Brașov, în urma investigațiilor medicale efectuate fiind dispusă externarea sa.
În cauză se desfășoară cercetări, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, declară poliţiştii.

Peste 1000 de amenzi într-o săptămână

În intervalul 17 - 23.04 a.c., polițiștii rutieri din I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. În acest context, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației și 41 de altă natură.
De asemenea, au fost aplicate 1080 sancțiuni contravenționale, dintre care 710 pentru depășirea limitei legale de viteză, 36 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 8 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 122.385 lei.
„Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 44 permise de conducere, dintre care 12 pentru consumul de alcool, 8 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 19 pentru nerespectarea reglementărilor privind depășirea, fiind reținute 27 certificate de înmatriculare.
În intervalul amintit au fost sancționați 9 pietoni și 2 conducători de vehicule cu tracțiune animală pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice”, reiese din buletinul de presă al IPJ Braşov.

Daniel Giurma