Medicii de familie participă la Maratonul de Înot, pentru copiii cu autism

Medicii de familie participă la Maratonul de Înot, pentru copiii cu autism

Medicii de familie înoată pentru copiii cu autism și în acest an la Maratonul celor 24 de ore de Înot, în 6-7 mai 2017, pentru susținerea și promovarea activității Asociației „Copiii de Cristal” din Brașov. „Misiunea noastră este să strângem 1 leu pentru fiecare 1 metru înotat!”, spun reprezentanții organizației.
Asociația Profesională a Medicilor de Familie 2008 (www.amfbv.ro) are ca scop dezvoltarea și afirmarea specialității medicilor de familie. Anul acesta continuă participarea activă la conștientizarea autismului prin înscrierea încă o dată cu o echipă, 1Medicii, la Maratonul celor 24 ore de înot. Medicii de familie recunosc și apreciază activitatea și efortul Asociației Copiii de Cristal în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist și încearcă să ajute și ei prin acest proiect. Suma anuală necesară pentru acoperirea cheltuielilor de terapie a unui singur caz social este de aproximativ 6.000 de lei.
Asociația Copiii de Cristal (www.copiiidecristal.ro) a fost înființată în anul 2006, la Brașov, de către un grup de părinți de copii cu autism şi alte tulburări asociate, din dorința şi necesitatea, totodată, de a le oferi acestor copii şansa de a beneficia de servicii de asistență şi terapie specializată, servicii care, din păcate, lipsesc din asistența publică garantată de statul român. Asociația este membru fondator F.E.D.R.A. (Federația pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist – www.autismfedra.ro).
Maratonul celor 24 de Ore de Înot (www.maratonuldeinot.ro) este o competiție care are loc anual la Brașov, la începutul lunii mai, și care, prin perseverența organizatorilor, a ajuns în acest an la a 23-a ediție. Competiția este înscrisă în calendarul Federației Romane Sportul Pentru Toți și este o competiție sportivă de masă. La aceasta participă aproximativ 300 de persoane.
„Deviza organizatorului Maratonului, Ionuț Horia, «Facem MIȘCARE pentru a câștiga SĂNĂTATE, sportul ne învață să fim mai BUNI și în același timp să ne depășim limitele», a rezonat cu menirea noastră de doctori, dar și cu scopul nostru uman de a ne depăși limitele și a înțelege cât mai mult diversitatea și nevoile copiilor cu autism. Ajutați-ne să reușim! Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați!”, mai spun medicii de familie.

R. Enache