Festivalul Fanfarelor la Codlea, Ediția a V-a

Festivalul Fanfarelor la Codlea, Ediția a V-a

Chiar dacă vremea nu a fost favorabilă, ediția a V-a a FESTIVALULUI FANFARELOR, din municipiul Codlea, județul Brașov a debutat ca o adevărată sărbătoare a primăverii, cu un repertoriu excepțional. În deschidere a prestat Fanfara "Romana" din Codlea, urmată de Fanfara "Țara Bârstei" Brașov, ambele reușind să ridice sala în picioare, în ropot de aplauze. Evenimentul a continuat cu Fanfara "Promenada " Câmpia Turzii", care a ținut să nu se lase mai prejos și a demonstrat pasiunea pentru cântecul de fanfară, reușind să impresioneze auditoriul.

La scenă deschisă

După ce s-a oprit pentru moment ploaia, organizatorii au invitat fanfarele să cânte pe scena amenajată în aer liber, unde să continuie concertele în aer liber, în locația "Promenadă ", într-un decor inegalabil oferit de perimetrul Cetății Medievale Codlea. Tot aici, au fost amenajate standuri ale meșterilor populari, care au completat decorul și au îmbinat plăcutul cu utilul. Pe scenă au mai urcat fanfarele din Sighișoara, Târnăveni, Ozun/Covasna, cea din Vulcan , alături de alte fanfare prestigioase din județul Brașov și din țară. Spectacolul a fost unul de excepție, realizat cu multă dăruire de instrumentiști valoroși.

Festivalul "magnet"

Directorul Casei Municipale de Cultură Codlea, Petrică Buhnici ne-a declarat: " An de an ne implicăm să dăm plus valoare Festivalului Fanfarelor. Acest lucru nu ar fi posibil dacă nu am avea sprijinul Primăriei și Consiliului Local Codlea. Nu putem decât să mulțumim și să ne bucurăm pentru că se implică în susținerea activităților culturale. Acest festival se desfășoară pe două zile, respectiv în perioada 13 - 14 mai 2017, pentru că ne bucurăm să promovăm și tinerele talente. Nu lipsesc ansamblurile folclorice, soliști vocali, formații și alte surprize, printre care se numără și dansurile săsești din Codlea. Ne-am stresat din cauza vremii nefavorabile, care ne-a determinat să desfășurăm o parte din program în interiorul Casei de Cultură și o parte pe scena destinată în exclusivitate festivalului, din Promenadă. Am făcut tot posibilul ca programul să fie respectat în totalitate. Mâine, continuăm festivalul, începând cu orele 14.00. Invităm pe toți cei care doresc să participe la acest eveniment excepțional, cu muzică de fanfară, și sunt sigur că nu vor regreta și că vor pleca acasă cu amintiri de neuitat!"
Menționăm că acest festival atrage ca un magnet fanfarele și tot mai multe se înscriu să participe, numărul lor fiind în creștere. Organizatorii ii răsplătesc cu diplome și trofee.

Ileana Gafton Dragos