Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” pot fi accesate începând de azi

Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” pot fi accesate începând de azi

Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național - „Rabla Clasic" și „Rabla Plus"- vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice începând de joi, 18 mai 2017, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu., la lansarea celor două programe. Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului "Rabla Clasic" se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru „Rabla Plus" la 45 de milioane de lei.
Potrivit ministrului Mediului, subvenția acordată în cadrul programului „Rabla Plus" pentru mașinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro, iar valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 și 2015.
Finanțarea acordată prin prezentul program, care va avea caracter multianual, reprezintă o strategie pentru o perioadă de 3 ani (2017 — 2019), prin care Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) își propune să contribuie la încurajarea achiziției de autoturisme noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

R. Enache