Corona s-a întărit : patru jucătoare noi au ajuns la Brașov, împreună cu noul antrenor, Costică Buceschi

Corona s-a întărit : patru jucătoare noi au ajuns la Brașov, împreună cu noul antrenor, Costică Buceschi

Eveniment de mare însemnătate, care poate relansa handbalul feminin brașovean : noul antrenor al echipei Corona, Costică Buceschi, a fost prezentat joi oficial, alături de handbalistele care au ajuns până acum la Brașov, jucătoare de echipă națională! Până acum, au ajuns la Corona, Eliza Buceschi, Bianca Tiron și Timea Tătar, de la Dunărea Brăila, și Teodora Bloj, de la HC Zalău. Președintele ASC Corona Brașov, Liviu Dragomir, a precizat că încă două jucătoare au mai semnat cu echipa brașoveană : Cynthia Tomescu și Andreea Chirichuță. În plus, în vederile clubului brașovean sunt și alte handbaliste, una dintre ele fiind Oana Chirilă, de la Bistrița, cu care discuțiile sunt avansate. Alături de noul antrenor și de jucătoarele proaspăt transferate, a fost prezentat și noul director sportiv la secția de handbal, Cosmin Sălăjan, fost la Universitatea Cluj.
Altă noutate, pregătită de oficialii secției de handbal de la Corona, va fi înscrierea unei echipe în Divizia A, eșalonul doi al handbalului feminin românesc, la care vor evolua tinerele handbaliste ale clubului brașovean și alte jucătoate din lotul echipei mari. Antrenor la această echipă de liga a doua va fi antrenorul secund al echipei mari, o persoană care a mai lucrat cu Buceschi
Liviu Dragomir, preşedinte club Corona: "Suntem la începutul unui nou proiect pe care am început să îl construim din toamna anului trecut şi pe care îl dorim cât mai fezabil, cu rezultate care să ne permită să ajungem la medalii. În doi trei ani, noi ne-am propus să câştigăm Liga Naţională de handbal şi să avem o echipă recunoscută în Europa. Proiectul pe care îl avem în acest moment este unul ambiţions. Venim după un an în care s-au schimbat generaţiile, am întinerit echipa foarte mult. Toate jucătoarele care au venit şi vor veni sunt jucătoare de echipă naţională, antrenorul Buceschi este şi el fost antrenor al lotului naţonal, antrenor cu rezultate, aşa că sunt convins că vom face la Braşov o echipă de care lumea să fie mândră. Vrem să-i aducem din nou pe fani în tribună, într-un număr mai mare şi sunt convins că vom avea susţinerea foarte bună din partea lor. Comunitatea braşoveană aştepta de mult rezultate bune, mai ales pe plan internaţional. Sunt convins că echipa pe care am conturat-o acum va reuşit să facă acest lucru”
Ioan Preda, preşedinte secţie handbal: ,,Începem un nou ciclu cu această echipă de handbal, dar în primul rând vreau să le mulţumesc jucătoarelor, antrenorilor şi celor din staff-ul tehnic, care au au făcut parte din proiectul anterior. O parte dintre ele au plecat la alte echipe şi le dorim mult succes, iar altele s-au retras din activitate. Cele care rămân, împreună cu jucătoarele noi, vor porni la acest proiect ambiţios pe care ni-l dorim pe o perioadă de 4-5 ani consecutiv cu rezultate foarte bune. Am transferat jucătoare bune astfel că, indiferent de cine va fi în teren, vom avea şi o bancă valoroasă. Lotul nu este definitivat, ci va mai fi întărit cu 2-3 jucătoare sau câte sunt necesare, pentru a face faţă competiţiilor. Vom participa la toate competiţiile la care putem participa, inclusiv cupele europene dacă va fi cazul, şi după cum am spus de fiecare dată, le vom respecta ca atare şi suntem convinşi că vor apărea şi rezultatele. Mă bucur că ne-am întărit şi cu un director sportiv care sperăm să fie un liant între conducrea tehnică şi conducerea administrativă. El vine de la Cluj, are experienţă şi suntem convinşi că se va adapta foarte uşor la noua echipă”
Costică Buceschi, antrenor principal: ,,Anul trecut am semnat prelungirea la Brăila în aceeaşi zi, iar în acest an, tot azi, de ziua mea de naştere, sunt prezentat oficial la Braşov. Va începe un nou ciclu şi sperăm ca rezultatele să fie mai bune decât până acum, de aceea am adus şi jucătoarele pe care aveţi azi în faţa dumneavoastră, care sunt jucătoare de echipă naţională sau jucătoare cu o evoluţie foarte bună în Liga Naţională în sezonul care s-a încheiat. Avem şi o jucătoare medaliată printre noi azi, pe Teodora Bloj, ceea ce înseamnă că nivelul performanţei poate fi unul ridicat. Vor mai apărea jucătoare pe parcurs va fi Cynthia Tomescu, care este şi ea în vederile echipei naţionale, la fel şi Andreea Chiricuţă care este o jucătoare din lotul naţional. Vom încerca să aducem şi alte jucătoare cu experienţă, care au jucat la un nivel foarte înalt sau care ştiu ce înseamnă performanţa şi în funcţie de ce se va întâmpla în campionat, în sezonul viitor- pentru că s-ar putea să se revină la sistemul cu plă-off şi plă-out, vom încerca să facem ca numărul de jucătoare din lor să fie la 14 – 16 senioare. Lângă ele, la Corona se află şi un grup de junioare foarte bune, care vor face pasul la senioare şi sperăm ca unele dintre ele, pe parcurs să intre în echipa mare. Trebuie să avem răbdare, şi noi cu ele şi ele cu noi, să aveţi şi voi răbdare, pentru că nu vom putea, chiar din prima săptmână să facem lucruri extraodinare. Lucrul ăsta se va întâmpla dacă vom avea linişte şi continuitate. Am un contract pe 2 ani şi eu şi jucătoarele de aici, şi vom încerca să facem această maşină de handbal să meargă. Vom vedea ce trebuie făcut şi din punct de vedere al jucătoarelor, pentru că îmi doresc ca în fiecare an să fac mai mult, şi eu şi jucătoarele să ne autodepăşim. Sunt mulţumit de ceea ce au făcut alţii înaintea noastră aici, sunt oameni care au adus medalii la Braşov şi pe mine lucrul ăsta mă stimulează să ajung şi eu la nivelul lor şi să încercăm ca într-un an doi să punem probleme CSM-ului în camionat şi să ajungem, în cupele europene, unde să fim o echipă competitivă şi să aducem cât mai multă faimă oraşului”

Teodora Bloj : ,,Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, este onoare pentru mine, fiindcă mi-a placut mereu Braşovul, ca echipă şi ca oraş, iar când eram mai mică, Rulmentul era una dintre echipele pe care le urmăream. Mi-a plăcut foarte mult proiectul pe care mi l-a propus Corona şi am vrut foarte mult să lucrez cu domnul Buceschi. M-am întors de doi ani în România şi mi-a plăcut foarte mult de dânsul, ca antrenor, a avut rezultate foarte bune şi sper să le avem şi acum, împreună, astel încât să aducem Braşovul înapoi, acolo unde a fost odată”
Eliza Buceschi : ,,Sunt optimistă şi încrezătoare în ceea ce priveşte perioada pe care o voi petrece la Braşov. Eu am mai avut, de altfel, o intenţie de a veni aici în urmă cu mult timp şi mi-a plăcut mereu ideea. Am urmărit meciurile echipei de pe vremea când se numea Rulmentul şi câştiga cupe europene. Sunt foarte bucuroasă că am venit aici şi sper şi cred că rezultatele vor veni”
Timea Tătar : ,,Sunt foarte încrezătoare odată cu venirea aici, pentru că am găsit oameni profesionişti, jucătoare profesioniste. Sper să ne îndeplinim obiectivul, sper doar să fim sănătoare şi cu siguranţă vom ajunge acolo”
Bianca Tiron : ,,Este un proiect ambiţios, din care mă bucur să fac parte şi sper ca uşor-uşor să ne omogenizăm. Suntem convinse că nu vor fi probleme din acest punct de vedere, pentru că suntem jucătoare la nivel înalt, iar rezultatele vor apărea, eu chiar sunt convinsă de asta”
Echipa Corona Braşov se va despărţi de Denisa Dedu şi Adriana Ţăcălie, jucătoare vor pleca să joace în Ungaria, respectiv Franţa, precum şi de Nicoleta Dincă, Oana Bondar, Anişoara Marcu, Mihaela Tivadar şi Mihaela Briscan.
Dorin Dușa