Concurenții de la BAC au trecut de evaluări, urmează probele scrise; primele rezultate oficiale vor fi afișate în 5 iulie

Concurenții de la BAC au trecut de evaluări, urmează probele scrise; primele rezultate oficiale vor fi afișate în 5 iulie

Elevii de clasa a XII-a și candidații respinși în anii precedenți la Bacalaureat au început, pe data de 6 iunie, sesiunea de vară a examenului de bacalaureat 2017. Probele de rezistență ale Bacalaureatului sunt cele scrise şi, în special, proba obligatorie a profilului, respectiv Matematica. Probele scrise încep din 26 iunie, când va fi susţinut examenul la Limba şi literatura română. Pe 27 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe care o susţin candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale. Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar examenele din sesiunea de vară se încheie pe 30 iunie proba la alegere a profilului şi specializării.
Pentru a fi declarat admişi, candidaţii trebuie să susţină toate probele de competenţe, iar la probele scrise să ia o medie de minim 6.00.
Până acum, au avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale și evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Calendarul examenului, probele scrise, este următorul :
26 iunie 2017: Limba şi literatura român㠖 proba Ea)
27 iunie 2017:  Limba şi literatura matern㠖 proba Eb)
28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec)
30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed)
5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale
Conform calendarului BACALAUREAT 2017, primele rezultate vor fi afişate pe data de 5 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 6 și 9 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Cum poți face contestație
Elevii au astfel la dispoziţie doar 4 ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.
Dorin Dușa