Festival al artiştilor nevăzători

Festival al artiştilor nevăzători

Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează, în premieră la Braşov, împreună cu Filiala judeţeană, cea de a XI-a ediţie a Festivalului de Folclor şi Romanţe "Ion Blăjan", concurs naţional destinat interpretilor amatori cu deficienţe de vedere din România.

Evenimentul, care beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi al Lions Club Braşov, va avea loc la Sala Operei Brasov,str.Bisericii Române nr.51, marţi 20 iunie, începând cu ora 10.00. Vor fi prezenti artişti amatori cu deficienţe de vedere din 20 de judeţe ale ţării, iar juriul va fi format din personalităţi de prestigiu ale muzicii din Braşov. În cadrul evenimentului vor susţine recitaluri invitaţi speciali de la Asociatia Culturală Kids Music Production Braşov şi Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură a Studenţilor din Braşov.
“Vă invităm să fiti alături de noi la această manifestare deosebit de importantă pentru comunitatea persoanelor cu dizabilităţi vizuale din ţara noastră, dar şi pentru publicul larg, care va avea ocazia să descopere că talentul şi perseverenta nu pot fi ingrădite de deficienţe. Intrarea este liberă”, declară Virgil Lazăr, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR), filiala Braşov.

Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) este organizaţia nonguvernamentală reprezentativă la nivel naţional care apără şi promovează interesele persoanelor cu deficienţe de vedere. Prin cele 34 de filiale ale sale, Asociaţia cuprinde peste 40.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat şi mediu) de pe intreg teritoriul ţării
Asociaţia Nevăzătorilor din România este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Nalional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.
Filiala ANR Braşov reprezintă, incă din anul 1961, pe plan judeţean, interesele deficienţilor de vedere, oferind servicii şi programe socio-profesionale, cultural-educaţionale, de sport şi timp liber.

D.G