Misiune încheiată: 11 turiști maghiari, coborâți de pe munte

Misiune încheiată: 11 turiști maghiari, coborâți de pe munte

11 turiști din Ungaria (4 femei, 6 barbați și un copil de 13 ani) au sunat azi noapte la 112, pentru că urcaseră în Piatra Craiului, iar din cauza întunericului nu mai puteau coborî.

S-a luat legătura cu cei de la Postul de Jandarmi Zărnești pentru constituirea echipajului sub conducerea lui Blajiu Marian, a relatat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov, maiorul Ciprian Aldea.
”Jandarmii au ajuns la aproximativ 120 de metri față de coordonatele GPS, iar în primă fază nu au fost reperați turiști, din cauza zonei accidentate (perete stâncă 50 m). Lucrătorii din cadrul Salvamont au renunțat la traseul inițial și au trecut pe traseul ales de jandarmi”, povestește reprezentantul IJJ Brașov.
La ora 00.52, echipajul de Jandarmi i-a reperat. O persoană din grup a încercat să găsească poteca în întuneric, nu a reușit și a rămas captivă într-o zonă stâncoasă, dar ulterior a fost recuperată.
”Echipajul de jandarmi și lucrătorii Salvamont au recuperat toate persoanele. Toti turiștii au fost asigurați de Jandarmerie și Salvamont cu corzi și hamuri, astfel încât să nu fie nimeni accidentat.
Echipa de salvare a ajuns cu cele 11 persoane la Plaiul Foii, deși deplasarea au făcut-o pe timp de noapte. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, cu două microbuze vor face deplasarea de la Plaiul Foii spre pensiunea Miruna din loc. Sâmbăta. Misiune încheiată.”, și-a terminat jandarmul comunicarea.

Daniel Giurma
foto: Jandarmeria Brașov