Vara a adus și rătăciții pe munte

Vara a adus și rătăciții pe munte

După ce jandarmii au intervenit în Piatra Craiului ca să coboare 11 turiști amghiari care nu mai puteau coborî din cauza întunericului, după ce duminică au avut de furcă cu niște rătăciți pe ...Tâmpa, oamenii în albastru au fost solicitați din nou duminică seară.
”La ora 21.44 s-a primit un apel 112. Două persoane care au plecat de la Refugiul Ascuțit si se indreaptau spre Cheile Zarnestilor pe traseul marcat cu triunghi albastru incercuit cu alb. Din cauza intunericului si a temerii de a se accidenta, au incetat coborarea. Nu aveau asupra lor lanterne frontale, dar echipamentul le asigura  confortul termic pentru temperaturi scazute. Starea de sanatate nu le este alterata. A fost informata  patrula de jandarmi din cadrul PJM Zarnesti condusa de plt.maj. Barliga Marian. S-a incercat preluarea coordonatelor GPS de la apelant si partajarea acestora către nr. de telefon mobil aflat  la dispeceratul​ Jandarmeriei,  dar acesta nu utilizează suficient de bine telefonul smart”, a declarat maiorul Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov.
Plt.maj.Blajiu Marian a reusit ca sa ia legatura cu apelantul, iar acesta i-a transmis faptul ca a vorbit la Salvamont National si l-au indrumat sa se intoarca pana la Refugiul Ascutit, pentru a innopta, potrivit aceleiași surse.


Daniel Giurma