Generalul Ovidiu Uifăleanu a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre

Generalul Ovidiu Uifăleanu a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre

Generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu a preluat astăzi, 4 august 2017, comanda Forţelor Terestre Române de la generalul maior Marius Harabagiu, care a fost trecut în rezervă. Prezent la ceremonie, Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că ministerul este pregătit să facă toate numirile în funcţiile de conducere care vor rămâne vacante în urma ieşirii la pensie, scrie News.ro.
„Împreună cu Statul Major General am luat toate măsurile ca sistemul organizaţional militar să nu fie afectat în urma potenţialelor ieşiri la pensie. Suntem pregătiţi să demarăm procedurile de numiri în funcţiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel încât actul de comandă să nu fie afectat”, a dat asigurări Adrian Ţuţuianu.

Ovidiu Uifăleanu a fost numit, în anul 2006, comandant al Batalionului 812 Infanterie “Soimii Carpaților” cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistat, în anul 2007.
În anul 2014, a fost înaintat în gradul de general de brigadă de către președintele de atunci, Traian Băsescu.
În septembrie 2015, generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu a fost numit la comanda Comandamentului Multinațional de Diviziei Sud-Est.

M.B.