Handbalistele de la Corona participă la turneul de la Bistriţa

Handbalistele de la Corona participă la turneul de la Bistriţa

Handbalistele Coronei pleacă vineri dimineaţa la Bistriţa, unde vor participa la un turneu de verificare, urmând să joace în compania echipelor CSM Bistriţa, Universitatea Cluj, SCM Roman, CSM Slatina şi Minaur Baia Mare. După acest turneu, în perioada 21-22 august, Corona va juca la Braşov cu CSM Bistriţa, Unirea Slobozia şi Minaur Baia Mare, urmând la în perioada 25-26 august să participe la un turneu la Cisnădie, alături de gazdele de la Măgura, Dunărea Brăila şi CSM Roman.
Antrenorul Coronei, Costică Buceschi a declarat ,,Este genul de turneu de pregătire, în care încercăm să ne apropiem de găsirea celei mai bune formule de joc, atât pe faza de atac, cât şi pe faza de apărare. Pentru că nu mai este chiar aşa de mult până la startul sezonului, mi-aş dori ca toate jucătoarele să se ridice la nivelul pe care îl antrenăm şi să ajungă la o constanţă în joc. De asemenea, sper ca toată lumea să fie sănătoasă pentru a putea aborda şi turneeele de pregătire dar şi campinatul cu tot lotul valid. Aşteptăm să revină la pregătire şi fetele care au fost la lot şi să ne aşezăm cu toţii, pentru că, până la urmă, acesta va fi lotul cu care vom aborda noul sezon al Ligii Naţionale. Va fi un turneu în care vom întâlni adversari diferiţi valoric, dar pentru mine este foarte important ca fetele să joace la fel, indiferent de echipa pe care o vor avea în faţă. Avem nevoie de un joc constant bun pentru că acest lucru ne dă încredere".

Tehnicianul Coronei a mai adăugat că noul sezon al ligii naţionale va fi unul interesant, cu multe echipe care se vor bate pentru locuriile de cupe europene : ,,Va fi un sezon interesant, pentru că, fără discuţie, va fi mult mai echilibrat decât cele de până acum. Nu va fi uşor, pentru că multe echipe s-au întărit, însă noi trebuie să ne vedem de treaba noastră şi să jucăm la un nivel bun meci de meci. Lupta va fi interesantă, pentru că fiecare vine cu ceva nou, iar spre deosebire de sezonul trecut cel puţin, de această dată a apărut în lupta la primele locuri şi Măgura Cisnădie şi HCM Râmnicu Vâlcea. Este însă un lucru bun prin faptul că echipele se întăresc, pentru că, poate în acest fel va creşte şi campionatul nostru intern şi implicit şi nivelul echipei naţionale. "
Dorin Duşa