Medalii de argint cucerite de handbalistele de la Transilvania Braşov, în Ungaria, la ,,Cell Cup”

Medalii de argint cucerite de handbalistele de la Transilvania Braşov, în Ungaria, la ,,Cell Cup”

Echipa de handbal junioare II a Clubului Sportiv Tranislvania Brașov a obținut medaliile de argint la turneul Cell Cup de la Veszprem, din Ungaria. Fetele pregătite de Vasile Curițeanu și Lena Brebeanu au fost învinse în ultimul act al puternicei competiții maghiare de formației Angyalfoldi din Ungaria, cu 15-12. Formația de sub Tâmpa a început mai bine jocul și a condus cu 2-1 și 5-2, dar maghiarele au revenit și au reușit să restabilească egalitatea la 6. Bujor și compania au continuat să domine jocul, au avut mereu un gol sau două în plus pe tabela de marcaj. Cu câteva minute înainte de final, ACS Transilvania Brașov conducea cu 11-9. A urmat o cădere a brașovencelelor, care au pierdut în final, cu 12-15.
De remarcat că formația de junioare 2 a clubului brașovean a participat și în competiția junioarelor I. Aici s-a format practic o grupă mixtă cu echipe de junioare I și echipe de senioare, iar brașovencele au ocupat la final locul patru din nouă echipe participante. „A fost o experiență extraordinară pentru noi. Am avut multe meciuri cu echipe cu stiluri diferite de joc. Fetele s-au descurcat foarte bine și pot spune că a fost un turneu extrem de util pentru noi, din care am învățat foarte multe. Mă bucur că ne-a fost facilitată participarea la această competiție internațională”, a declarat tehnicianul celor de la ACS Transilvania Brașov, Vasile Curițeanu.
La competiția maghiară la care au fost prezente aproape 150 de echipe, din Austria, Germania, China, Belgia, Croația, Cehia, Finalnda, Ungaria, Israel, Mexic, Norvegia, Serbia, Elveția, Ucraina, Slovacia sau România. ACS Transilvania a participat cu mai multe echipe feminine și cu o formație de băieți. Junioarele 4, pregătite de Liliana Ștefan, au încheiat competiția pe poziția a 12-a, iar junioarele trei, antrenate de Cristina Romilă, au fost pe locul 21. Băieții, pregătiți de Titus Donosa, au terminat turneul pe locul 12. „Participarea la turneul Cell Cup 2017 este un lucru extraordinar pentru acest club, pentru dezvoltarea handbaliștilor și handbalistelor din aceste echipe. Copiii au crescut în valoare după fiecare meci jucat. Băieții au câștigat mult la capitolul defensiv, însă mai au mult de lucrat la cel ofensiv”, a declarat și antrenorul Titus Donosa.
Participarea ACS Transilvania Brașov la Cell Cup de la Veszprem a fost cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul național „Promovarea sportului de performanță"
Dorin Duşa