Nu era propriu-zis vinovat de accident, dar era băut la volan și nu avea dreptul să conducă

Nu era propriu-zis vinovat de accident, dar era băut la volan și nu avea dreptul să conducă

Un șofer a fost reținut pentru 24 de ore pentru implicarea într-un accident rutier în urma căruia, în 29 august, șase fete au ajuns la spital. Și asta chiar dacă, la prima vedere, nu avea nicio vină în producerea coliziunii.

Elevele, cu vârste de 10-11 ani, se aflau într-un microbuz care le aducea de la o competiție sportivă. La volan se afla un bărbat de 65 de ani, care circula pe strada Mihai Viteazul, din municipiul Brașov, dinspre Stadionului spre Plevnei. La intersecția cu str. Călugăreni, a virat la stânga și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus pe str. Mihai Viteazul, de bărbatul de 41 de ani.

Din cele 11 eleve aflate în microbuz, șase au suferit vătămări corporale ușoare și au fost transportate la Spitalul de Pediatrie Brașov, pentru îngrijiri medicale.
În urma accidentului a fost vătămat ușor și conducătorul auto de 41 ani, care a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0 pentru bărbatul de 65 ani și 0,57 mg/l alcool pur pentru cel de 41 ani. Celui din urmă i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
"Conducătorul auto de 41 de ani, are permisul de conducere reținut din data de 05.07.2014, ca urmare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, în data de 26.03.2016, acesta a fost depistat din nou conducând sub influența băuturilor alcoolice și în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Brașov. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, Gabriela Dinu.

Daniel Giurma