E weekend, deci mai sunt și șoferi băuți

E weekend, deci mai sunt și șoferi băuți

Ceea ce ar trebui sa fie o scurtă perioadă de relaxare, sfârșitul de săptămână, este și momentul în care apar și șoferi care se pun in pericol, sau îi pun pe alții. Asta pentru că urcă pe volan „un pic” băuți, sau după clasicul „numai o bere, atât!”

Vineri, un bărbat de 50 de ani, a condus un autoturism pe str. Grădinarilor, din oraș Victoria, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,92 mg/l alcool pur. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic Municipal Făgăraș pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Sâmbătă seara, un bărbat de 25 de ani, a condus un autoturism pe breteaua de acces către UM 01700, din municipiul Brașov, spre str. Calea Feldioarei iar la intersecția cu aceasta, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus pe str. Feldioarei, dinspre B-dul Griviței, de un bărbat de 27 ani și a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager de 21 de ani din autoturismul care nu a acordat prioritate. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în vederea acordării de îngriji medicale dar odată ajuns la unitatea medicală a refuzat investigațiile de specialitate.
La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0, pentru bărbatul de 25 ani, respectiv 1,03 mg/l alcool pur, pentru celălalt. Acestuia din urmă i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care continuă verificările pentru stabilirea întregii stări de fapt, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Tot în weekend, un bărbat de 29 de ani, a condus un autoturism pe str. Stadionului, din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,55 mg/l alcool pur. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

D.G.
Sursa: Comunicat IPJ Brașov