„Minuni” imprimate 3D, în expoziţie la Casa Mureşenilor

„Minuni” imprimate 3D, în expoziţie la Casa Mureşenilor

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, a ajuns şi la Brașov. Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor, expoziția poate fi vizitată din 11 până în 24 septembrie. Intrarea va fi liberă, iar programul este de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 17.
 
După avanpremiera de la București, din cadrul Romanian Design Week, și expoziția de la Cluj, VIITORUL ÎN 3D PRINTING prezintă la Brașov publicului larg aplicațiile creative și practice ale acestei tehnologii aflată în dezvoltare accelerată. 
„Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate și modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia. Printre zeci de exponate regăsim poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017. Oferind atât o privire către viitor dar și către trecut, expoziția își propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potențialului revoluționar pe care această tehnologie îl are, și să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România”, potrivit organizatorilor, Asociația SCIENTIFICA.

Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziția include proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Veți regăsi și seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice și întelegerea construcțiilor geometrice.
Proiectul încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.
În completarea expoziției, în 20 și 21 septembrie între orele 18.30 și 21.30, va avea loc un workshop GRATUIT de proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ține la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 și va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere și imprimante 3D.
Pe parcursul celor 2 zile, participanții vor fi implicați intr-o serie de exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.
Cursul se adresează în special incepătorilor, dar și tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat. Pentru cei care nu îl au, programul este disponibil aici: www.freecadweb.org/wiki/Download
 
Accesul la workshop este liber, cu înscriere la 0748.979.851 sau pe mail: contact@scientifica.ro

D.G.