Braşovenii sunt invitaţi la o plimbare cu bicicleta, prin oraş

Braşovenii sunt invitaţi la o plimbare cu bicicleta, prin oraş

Bicicliștii brașoveni se întâlnesc din nou, pentru o nouă ediție a ,,Masei Critice”, eveniment ce are loc în ultima zi de vineri din fiecare lună. Astfel, vineri, 29 septembrie, toți cei care au bicicletă sau orice alt mijloc de transport nemotorizat, sunt așteptați, la ora 18, în parcul Gheorghe Dima, de lângă Colegiul Național Andrei Șaguna, pentru a lua startul la o plimbare de 14 kilometri pe principalele artere ale orașului. Bicicliștii vor circula în coloană, ocupând o bandă de circulație și vor fi însoțiți de un echipaj al Poliției Locale Brașov.
Traseul pe care se va desfășura evenimentul este următorul: Parcul Gheorghe Dima, str. George Barițiu, str. Mureșenilor, blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, giratoriu Plevnei, blvd. Griviței, blvd. Mihail Kogălniceanu, Camera de Comerț, blvd. Iuliu Maniu, Primărie.
Întrucât evenimentul, la care sunt aşteptaţi participanți sunt de toate vârstele, nu este un concurs, ci mai mult,o modalitate de a promova bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare în oraș, viteza de deplasare va fi în jur de 10-12 kilometri pe oră.
,,Prin Masa Critică, dorim să atragem atenția asupra creșterii alarmante a numărului de autovehicule din Brașov și implicit, asupra înrăutățirii traficului, fapt evident, dacă e să privim situația de zi cu zi de pe aproape toate arterele din oraș. Este nevoie de politici de descurajare a folosirii mașinilor personale, de infrastructură pentru bicicliști, de un transport în comun modern, accesibil, la standarde europene, cât mai puțin poluant și nu în ultimul rând de o conducere neimplicată politic, pentru un serviciu 100% în interesul brașovenilor.
Rugăm pe această cale brașovenii să încerce să folosească cât mai puțin mașina pentru deplasările din oraș și să aibă curaj să urce pe bicicletă, ba chiar și în mijloacele de transport în comun, dacă nu vor să petreacă timp prețios blocați în trafic.În opinia noastră, este urgentă schimbarea viziunii asupra traficului din Brașov dacă nu vrem să ajungem ca în București”, a declarat Robert Lazăr,preşedintele ,,Asociaţiei Braşovul Pedalează”
D.D.