Cine e de vină pentru zidul prăbușit pe Dobrogeanu Gherea

Cine e de vină pentru zidul prăbușit pe Dobrogeanu Gherea

Informația că un zid de susținere s-a spart pe o porțiune de 2 metri pe strada Dobrogeanu Gherea, iar prin asta a blocat un sens de mers, a venit, sâmbătă seara pe fondul unor evenimente asemănătoare recente. Vă reamintim că pe strada General Moșoiu s-a prăbușit acum câteva săptămâni, și cu el o porțiune de drum. Iar vineri, un bloc a fost evacuat complet din cauza pericolului de prăbușire, cu o gaură la fundație.

Totuși, de această dată nu a mai fost vorba despre acțiunea apelor care să fi săpat în păânăt și pietriși, ci un șofer neatent. Potrivit reprezentanților Primăriei, ”sâmbătă seara, in jurul orei 23.00, soferul autoturismului cu numarul de inmatriculare BV 44ASA, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo, a pierdut controlul masinii si a lovit un zid de sprijin, care, pe o portiune de aproximativ 2 metri s-a prabusit. Administratorul public Miklos Gantz, aflat la fata locului, a dispus luarea masurile necesare pentru dirijarea traficului si pentru delimitarea si semnalizarea zonei. O parte dintre pietrele cazute pe carosabil au fost indepartate, iar o alta parte vor fi utilizate pentru realizarea unor lucrari de sprijiniri provizorii.
Proprietarul imobilului, si implicit al zidului, s-a angajat ca in cel mai scurt timp sa execute toate lucrarile necesare de consolidare a acestui zid, urmand ca, ulterior, impreuna cu asiguratorul masinii si soferul, sa stabileasca cine va suporta contravaluarea acestor lucrari.
Administratorul public, impreuna cu reprezentantii politiei rutiere, cei ai politiei locale si ai Primariei Brasov, discuta pentru a gasi solutiile optime de circulatie pentru luni dimineata, pentru ca aceasta strada este foarte circulată

Daniel Giurma
foto: Primăria Brașov