Festivalul "Zâmbetul Copiilor ", Ediția a VII-a

Festivalul "Zâmbetul Copiilor ", Ediția a VII-a

În comuna Sânpetru, județul Brașov, în data de 13 octombrie 2017, începând cu orele 9.00, la Școala Gimnazială Sânpetru se desfășoară Festivalul "Zâmbetul Copiilor ", Ediția a VII-a, eveniment ce promovează tinerele talente și susține creativitatea copiilor din localitate. Festivalul face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a potențialului turistic al comunei, proiect realizat din fonduri europene, derulate prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Chiar dacă proiectul s-a finalizat, Primăria și Consiliul Local Sânpetru continuă organizarea festivalului, cu scopul de a contribui la dezvoltarea turistică a zonei, la promovarea patrimoniului cultural - istoric și la încurajarea tinerelor talente.

Petrecere pentru copii

Primarul comunei Sânpetru, Ion Rusu, a declarat "Ne aflăm în anul IV de postimplementare și festivalul a crescut de la an la an. Festivalul Zâmbetul Copiilor oferă elevilor din școala gimnazială și celor din grădiniță posibilitatea să se afirme iar rezultatul creațiilor lor să fie cunoscute publicului larg. De asemenea, le oferă posibilitatea să beneficieze de un confort recreativ special, care să îi ajute în dezvoltarea lor armonioasă în viitor. Fiecare temă din program a fost aleasă în așa fel încât să beneficieze de mai multe forme de rscreere: prin cultură, prin joacă, prin activități adaptate vârstei participanților, prin dans, prin muzică și prin miracolul redat de poveste precum și alte activități interactive cu publicul. Distracția aduce în sufletul copiilor o stare de bine, fericire și amintiri de neuitat. În esență, le aducem zâmbetul pe față!"

Din program

Copiii beneficiază de o petrecere - spectacol de poveste, participă la activități interactive și de promovare a creativității: activități de promovare a obiceiurilor și tradițiilor, cu elevii Școlii Gimnaziale Sânpetru; Expoziție de pictură și desene realizate de copiii școlii; ateliere de lucru de promovare a meșteșugurilor; activități recreative/sport/sănătate; teatru de păpuși; spectacole pentru copii, cu animatori și personaje de poveste; program artistic/spectacol/concursuri; închiderea programului cu surprize.

Sursa: Anunț de presă organizatori