În Poiana Braşov se desfăşoară patra ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar

În Poiana Braşov se desfăşoară patra ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar

A patra ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar, CNFMS, va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017, la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov și va reuni peste 300 de participanți din întreaga țară.
La această ediţie a Conferinţei vor fi abordate problemele din sistemul sanitar- accesibilitatea și disponibilitatea medicamentelor pe piață, politica de preț și taxa clawback, creșterile salariale în spitalele publice, Contractul Cadru, plata pe performanță şi raportarea și controlul serviciilor spitalicești.
Conferința va debuta joi, 12 octombrie 2017, cu un curs preconferință în domeniul politicii medicamentului. Deschiderea Modului de Farmacoeconomie va avea loc pe data de 12 octombrie de la ora 14.00, urmând ca în data de 13 octombrie să fie deschis Modulul de Management Sanitar.
Ediția a 4-a a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar are ca obiectiv principal asigurarea unui mediu pentru dezbaterea profesională a problemelor din sistemul sanitar, să faciliteze dialogul constructiv între reglementator, finanțator și furnizori, și ca o noutate, integrarea mediului academic și a comunității științifice.
Anul acesta, în premieră, conferința va conține și un modul științific unde vor putea fi prezentate lucrări științifice, studii, cercetări în domeniul farmacoeconomiei, sănătății publice și al managementului sanitar, iar rezumatele lucrărilor vor fi publicate într-un supliment dedicat CNFMS al revistei UMF Tîrgu-Mureș, Acta Medica Marisiensis”, a precizat Dr. László Lorenzovici, Președinte CNFMS 2017.

Dorin Duşa