Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor

Organizația E.M.M.A. va marca duminică, 15 octombrie în fata Muzeului Traditiilor Codlene, "Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.
În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a opta ediție care, de această dată se va desfășura diferit față de anii anteriori, și anume:

Lumânările se vor aprinde simultan în 9 orașe, în spațiu public, dar și în spațiul on-line.
Voluntarii, prietenii și susținătorii E.M.M.A., vor aprinde candele, le vor fotografia și vor transmite "live"-uri pe Facebook și alte pagini de socializare (filmând candelele aprinse), pentru a crea un Val de Lumină și pe plan virtual!

Orașele care vor organiza evenimentul în loc public, sunt: Buzău, Codlea, Constanța, Dorogoi, Făgăraș, Marghita, Piatra Neamț - în colaborare cu Asociația "Născută Înger", Ploiești și Tg.Jiu.

Persoana de contact pentru evenimentul ce se va desfasura la Codlea, este Odolean Corina - voluntar E.M.M.A ( corinao@organizatiaemma.ro )Pentru a afla mai multe informaţii, despre eveniment și despre locațiile din țară, intrați pe http://www.organizatiaemma.ro/15octombrie2017

“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați, dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.
La eveniment poate participa oricine, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla!
Din spirit de solidaritate, și pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar posta în spațiul virtual, cât mai multe "Live"-uri și poze cu una sau mai multe lumânări aprinse. Pentru a fi mai ușor de reperat, ar fi ideal ca imaginile respective să fie însoțite de #ValuldeLumină.
De asemenea, în vederea realizării unui montaj, am aprecia dacă am primi filmulețe sau fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. ” – (Bianca Brad)
*********
Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.
În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.