De ,,Ziua Mondială a Bastonului Alb”, Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Braşov, pregăteşte evenimente speciale

De ,,Ziua Mondială a Bastonului Alb”, Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Braşov, pregăteşte evenimente speciale

Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Braşov, în calitate de organizaţie reprezentativă a nevazătorilor şi slabvăzătorilor din judeţul Braşov, împreună cu Clubul Lions Braşov, vor marca duminică, l5 octombrie, ,,Ziua Mondială a Bastonului Alb”. Vor fi organizate cu acest prilej două manifestări, care urmăresc atât conştientizarea opiniei publice cu privire la bolile oculare, cât şi sprijinirea proiectelor sociale ale organizaţiei reprezentative a nevazătorilor din iudeţul Braşov.
Astfel, în incinta complexului comercial Coresi, între orele 13.00-16.00, se va desfăşura o acţiune de screening oftalmologic, a tulburărilor de vedere.
Apoi, un eveniment special va fi acţiunea caritabilă ,,Cina pe întuneric”, organizată la restaurantul ,,Stradivari”, din Piaţa Sfatului nr. 1, începând cu ora 18,00. Acţiunea va avea scopul de a conştientiza opinia publică, în general şi participanţii, în special, în legătură cu semenii noştri lipsiţi de vedere. De asemenea, acţiunea doreşte să contribuie la sprijinirea proiectelor Asociaţiei reprezentative a nevăzătorilor din judeţul Braşov.
D. D.