Schimbări în traficul din municipiul Braşov

Schimbări în traficul din municipiul Braşov

Comisia de circulaţie a avizat, in 31 octombrie, cateva propuneri de resistematizare a traficului in municipiul Braşov, venite din partea Poliţiei Municipiului Braşov sau a Serviciului Amenajare Drumuri Publice şi Siguranţa Circulaţiei. Este vorba despre montări ale unor semafoare cu buton, dar şi mutarea unei treceri de pietoni.

Cele trei treceri de pietoni de pe DN 13, intre pasajul Fartec si intersectia cu ocolitoarea (trecerea de pietoni de la Transgaz-Hotel Trifan, trecerea de pietoni de la Metabras si trecerea de pietoni de la piata de legume en-gros ), vor fi iluminate sau li se vor monta semafoare cu buton. “In cazul acestor treceri de pietoni, cel tarziu, saptamna viitoare vor fi depuse documentatiile necesare in vederea obtinerii autorizatiilor de construire, urmand ca, dupa obtinerea acestora, sa fie demarate si lucrarile. Odata cu introducerea iluminatului public pe acest tronson de drum (pasaj Fartec-intersectia cu ocolitoarea), investitie propusa pentru anul viitor, aceste treceri de pietoni vor fi si illuminate”, anunţă Primăria, prin puctătorul de cuvant, Sorin Toarcea.

El anunţă că se va monta un semafor cu buton si pe str. 13 Decembrie, in zona magazinului LIDL (dupa sensul giratoriu 13 Decembrie-Independentei). Acest semafor va fi corelat cu cel de la intersectia 13 Decembrie-Oltet, pentru a nu crea blocaje in sensul giratoriu. Un altul va fi montat la la trecerea pentru pietoni de pe str. Zizinului nr. 144, in zona viitorului Liceu Sportiv.

O trecere de pietoni va fi mutată, de la sensul giratoriu 13 Decembrie-Zaharia Stancu (intrarea spre Coresi), la la intersectia 13 Decembrie- Stefan Baciu (zona blocurilor Urban), iar apoi va fi semaforizată şi prevăzută cu comandă pentru pietoni.

Daniel Giurma