Acordarea terenului pentru spital a mai trecut de o comisie a Senatului

Acordarea terenului pentru spital a mai trecut de o comisie a Senatului

Comisia de Dezvoltare Regională a Senatului a aprobat astăzi 7 voturi pentru și doar o singură abținere la discuția pe marginea proiectul de lege privind obținerea terenului necesar Noului Spital Clinic de Urgență al Brașovului.

Necesitatea de a se aproba acordarea terenului din proprietatea Institutului Cartofului a fost explicată de Dumitru-Dorin Prunariu (Președintele de onoare al Asociației Noul Spital al Brașovului) și de doctorul Dan Grigorescu (ca Președinte executiv al ANSB). Aceștia au fost participanți din partea comunității civile brașovene, așa cum relatează cu modestie medicul.
”Deși susținut de parlamentarii de Brașov din toate partidele, proiectul a avut parte de un sprijin remarcat și de vicepreședintele Comisiei ca fiind un exemplu de bună-practică în legislativ, demn de urmat și de alți politicieni din țară. Viorel CHIRIAC, Roxana MÂNZATU, Mihai MOHACI, Florin ORȚAN (PSD), Gabriel ANDRONACHE (PNL), Izabela AMBRUS (UDMR) și Allen COLIBAN (USR) (...) au susținut, rând pe rând, necesitatea absolută a proiectului. Care nu mai are timp de pierdut cu chichițe procedurale, atâta timp cât oamenii au nevoie de instituții de sănătate moderne. Cum bine spunea unul din membrii Comisiei, domnul senator FILIPESCU (PNL), vizibil enervat de elocința cu care se apăra parcela reprezentând 1.3% din suprafața totală a terenurilor aflate în administrarea Institutului de cercetare de la Brașov: "Despre ce vorbim la doi ani de la incendiul cu morți și răniți de la #Colectiv, despre cartofi și sfeclă sau despre nevoia de a asigura sănătatea oamenilor?" Chiar așa! Despre ce ar trebui să vorbim de fapt? Săptămâna viitoare e votul în plenul Senatului. Încă nimic nu e câștigat ireversibil. Domnilor senatori de Brașov! Atunci să vă vedem! Noi vă suntem aproape.”, a postat pe contul său de Facebook, doctorul Dan Grigorescu

Daniel Giurma