Fără căldură și apă caldă la Centrul de Plasament Timiș

Fără căldură și apă caldă la Centrul de Plasament Timiș

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a susținut o conferință de presă și a anunțat că a făcut o vizită inopinată la Centrul de Plasament Timișul de Sus, județul Brașov, unde a constatat că persoanele internate stau în frig și nu au nici apă caldă.

Despre această situație, Adrian Veștea a declarat: "Aseară, în jurul orelor 21.00, m-am deplasat, împreună cu vicepreședintele Adrian Gabor și alți factori de decizie, la Centrul de Plasament Timiș, unde trăiesc 43 persoane, și am constatat că oamenii stau în frig și nu beneficiază nici de apă caldă. Am consemnat acest lucru în Registrul de control și, astăzi, împreună cu vicepreședintele Adrian Gabor am convocat Comitetul director de la Protecția Copilului Brașov, am format mai multe comisii și vom face o evaluare la toate centrele de plasament din județ. Ceea ce am găsit la Centrul de Plasament Timiș este inadmisibil cu atât mai mult cu cât acolo se află persoane imobilizate la pat, persoane în scaun cu rotile, în general persoane cu nevoi speciale. "
15 centre, verificate "la sânge"
În altă ordine de idei, președintele Consiliului Județean Brașov a mai precizat: "În județul Brașov avem 15 centre de plasament. Am făcut comisii mixte compuse din reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov și reprezentanți ai centrelor. Dorim doar să îmbunătățim activitatea. Vom evalua condițiile din centrele de plasament, de hrană, partea educațională și alte aspecte legate de activitatea internă. Interesul nostru este de a forma tinerii instituționalizați în așa fel încât să poată să se integreze în societate și să nu aibă comportamente neadecvate. "

Ileana Gafton Dragoș