Copii prinși la cerșit după ce fugiseră dintr-un centru de plasament

Copii prinși la cerșit după ce fugiseră dintr-un centru de plasament

Trei minori au fost găsiți, de un echipaj al Poliției Locale Brașov, cerșind în centrul orașului. Cei trei (două fete și un băiat – cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani) nu s-au speriat când au fost luați la întrebări de oamenii legii, care voiau să afle mai multe despre situația lor.

În urma dialogului cu minorii, agenții de la Locală au descoperit că micuții sunt instituționalizați în centrul “Albina” din cadrul Complexului de servicii “Măgura” Codlea. Copiii au recunoscut că nu era pentru prima dată când fugeau din centru și erau prinși de polițisti, în timp ce vagabondau pe Republicii ori prin zona Gării Brașov.
Cei trei provin din medii dezavantajate din zona Măieruș-Apața și sunt parte dintr-o categorie socială cu grad ridicat de vulnerabilitate. După ce au fost depistați în stradă, minorii au fost conduși la Secția de Poliție pentru identificare. De acolo au fost sunaţi cei de la centrul de plasament. Polițiștii de la secție i-au escortat și predat unității din Codlea, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a fi reinternați.

foto: Arhivă