Autostrada, soluţiile optime sunt aşteptate

Autostrada, soluţiile optime sunt aşteptate

Specialiştii Băncii Mondiale ar urma să prezinte în curând soluţia optimă a traseului pentru Autostrada Braşov-Comarnic. O spune deputatul braşovean Viorel Chiriac, care a văzut echipele la lucru pe Valea Prahovei, după ce solicitase informaţii despre proiect.
„2018 va fi un an cu foarte multă frământare, foarte multă așezare pe parte economică. De mult era așteptată în România o așezare a legii salarizării, a pensiilor, etc, toate conduc până la urmă la această satisfacţie socială pe care o urmărim.
Una dintre satisfacțiile noastre a fost deplasarea delegației Băncii Mondiale pe traseul autostrăzii. Acest proiect nou va avea, sperăm, un parcurs mai rapid, pentru că ei au niște proceduri mai simple. Ne-am săturat să tot auzim de capetele autostrăzii, dar nu s-a găsit încă o cale de a le uni, discutăm de ani de zile. Din punctul meu de vedere termenele sunt depășite deja.
Specialiștii ne vor prezenta săptămâna viitoare un raport cu termene foarte precise, dar și cu soluția tehnică optimă pentru acest traseu.
50 de km nu sunt foarte mult pentru ei, care au coordonat construcția a mii de kilometri de autostrăzi. Şi eu am văzut ieri pe drum o astfel de echipă care făcea măsurători, pe drum, erau două maşini mai speciale, pe la Comarnic. Ei fac calcule în funcţie de costuri, dau şi de alţi parametri.”, declară social-democratul.

I.V.