Începe Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov : prima reprezentație, una celebră, „Karamazovii” (vineri, ora 19,00)

Începe Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov : prima reprezentație, una celebră, „Karamazovii” (vineri, ora 19,00)

În această seară, de la ora 19.00, la Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană va răsuna gongul primului spectacol. Acesta este „Karamazovii” spectacol pus în scenă de actorii Teatrului Mic.
La cea de-a 28-a ediţie a evenimentului, vor fi prezente trupe de teatru din ţară, dar şi din Franţa, Marea Britanie, Ungaria şi Republica Moldova, ale căror spectacole vor fi subtitrate.
Biletele se găsesc online dar și la casieriile Teatrului Sică Alexandrescu, cele mai scumpe fiind de 70 de lei,
„Având în vedere că preţul cel mai mare este de 70 de lei, pentru spectacolele trupelor din afară, unde acelaşi spectacol pleacă de la 100 de euro şi poate să ajungă şi la câteva sute, credem că am reuşit să facem acest festival accesibil tuturor braşovenilor iubitori de teatru. La nivel artistic, suntem foarte mulţumiţi că vom avea pe scenă mari actori atât din ţară cât şi din străinătate, cu spectacole de mare anvergură. Avem un juriu extrem de competent, matur şi cu un discernământ teatral deosebit. Credem că avem toate premisele unui evemniment reuşit, de calitate, la care invităm publicul să fie parte”, a declarat managerul Teatrului „Sică Alexandrescu”, Dan Cogălniceanu.
Juriul din acest an va fi format din trei membri, personalităţi marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învăţământul teatral. Este vorba despre Ion Cocora, poet, critic de teatru, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, Alexa Visarion, regizor şi scenarist de teatru şi film, şi actorul Mircea Rusu.
În seara de Gală, din 19 noiembrie, vor fi acordate şase premii „oficiale”, după cum a precizat managerul Teatrului „Sică Alexandrescu”, Dan Cogolniceanu. Astfel, vor fi acordate premii pentru  cea mai bună actriţă, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie, cea mai bună regie. De asemenea, juriul va acorda un premiu special. Marele premiu, acordat celui mai bun spectacol, în acest an, este de 10.000 de lei, impozabil.
Programul festivalului
- Vineri, 10 noiembrie, ora 19:00 - „Karamazovii”, Teatrul „Mic”, Bucureşti
- Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19:00 - „În ochii tăi fermecători”, Teatrul „Mihai Eminescu”, Chişinău.
- Duminică, 12 noiembrie, ora 19:00 - „Crăciun la palat”, Teatrul „Griviţa 53”, Bucureşti
- Luni, 13 noiembrie, ora 19:00 - „Băiatul din Brooklin”, Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti
- Marţi, 14 noiembrie, ora 19:00 - „What shall we do with the cello”, Atelier Theater Studio, Edenbridge, Marea Britanie
- Miercuri, 15 noiembrie, ora 19:00 - „Az Ajto (USA)”, Teatrul Csokonai, Debretin, Ungaria
- Joi, 16 noiembrie, ora 19:00 - „Prins în plasă”, Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov
- Vineri, 17 noiembrie, ora 19:00 - „Trei generaţii”, Teatrul „Odeon”, Bucureşti
- Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 19:00 - „Tableau d’une execution”, Celestine Theatre de Lyon, Franţa
- Duminică, 19 noiembrie, ora 19:00 - „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”, Teatrul Metropolis Bucureşti
D.D.