Doripesco – locul II in Topul National al Firmelor

 Doripesco – locul II in Topul National al Firmelor

Compania Doripesco a fost premiata in cadrul Galei Topului National al Firmelor, care a avut loc la Romexpo, in data de 9 noiembrie. Topul National al Firmelor este realizat de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei. In cadrul acestui eveniment, compania Doripesco a primit locul II, la categoria Agricultura, Slivicultura si Pescuit.
Topul National al Firmelor, organizat in exclusivitate de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, este un clasament al celor mai competitive firme din Romania. Conform informatiilor furnizate de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei, tara noastra a fost in 2016 lider la crestere economica intre statele europene. Clasamentul realizat anual de Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Topul National al Firmelor, are la baza criterii clare si complexe la nivel national, prevazute de lege si implementate de fiecare Camera la nivel de judet. Indicatorii urmariti sunt: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.
Topul National al Firmelor premiaza in fiecare an cele mai performante companii din 7 domenii de activitate (industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit si constructii). Editia a XXIV-a din 2017 a clasat pe primele 10 locuri la nivel national 12.377 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comert, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare si high-tech, 633 din agricultura, silvicultura si pescuit si 592 din constructii. Cele 12.377 companii insumeaza un total de cifra de afaceri de aproape 150 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 12,5 mld. Euro si 1.346.664 de salariati.
Echipa Doripesco a ales sa faca diferenta pe piata romaneasca, adresandu-se unei anumite nise: consumatorul de produse premium, bine informat vis-a-vis de ingredientele produselor si care doreste preparate mereu proaspete. Doripesco este prima companie romaneasca construita pe principiile pisciculturii multifunctionale, un sistem integrat: productie-procesare-comercializare. In prezent, compania brasoveana detine in portofoliul sau peste 50 de produse pescaresti, grupate pe mai multe categorii: produse tartinabile, produse din peste afumat, specialitati pescaresti, dar si produse congelate. Doripesco este furnizor national in cele peste 100 magazine Kaufland. In afara de reteaua nationala Kaufland, produsele Doripesco se pot gasi in: Carrefour, Metro, Selgros, Billa, iar in Auchan, Cora si Mega Image se gasesc sub marca proprie (Mega Image: Gusturi Romanesti, Cora: Traditia Gustului, Auchan: marca proprie Auchan), dar si in magazinele Sergiana. In plus, anul 2016 a adus companiei Doripesco si prezenta pe pietele externe (Franta, Italia, Germania si Austria), iar pentru anul 2017 preconizam debutul unui parteneriat cu Emiratele Arabe Unite. Compania Doripesco SA a inregistrat la finalul anului 2016 urmatorii indicatori financiari: cifra de afaceri neta (16.433.068 lei) si profitul din exploatare (349.449 lei), avand un numar de 109 angajati.

Da.G.