Avertisment de la meteorologii: Cea mai grea iarnă din ultimii ani, geruri arctice și cantităţi mari de zăpadă

Avertisment de la meteorologii: Cea mai grea iarnă din ultimii ani, geruri arctice și cantităţi mari de zăpadă

Iarna aceasta va fi cea mai grea din ultimii ani, cu geruri arctice și cantități mari de zăpadă, în Marea Britanie, anunță meteorologii.
Specialiștii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), din Statele Unite, au lansat un avertisment fără precedent legat de fenomenul La Nina. Este vorba despre este un fenomen climatic caracterizat prin temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific în zona ecuatorială, opus fenomenului El Niño.
Marea Britanie se va confrunta în următoarele două luni cu cel mai scăzute temperaturi din ultimii cinci ani, cel puțin, ținând cont de faptul că La Niña va aduce mari cantități de zăpadă.
Potrivit meteorologilor, furtunile de zăpadă vor aduce viscole puternice ce vor spulbera zăpada.
Un meteorolog de la WeatherAction precizează că acest fenoment, împreună cu slăbirea vortexului polar, va aduce o iarnă grea pentru toată zona de nord a Europei.
În partea a doua a lunii noiembrie va fi foarte frig, cu risc de viscole în partea de nord. Aceeași situație se va înregistra și la începutul lunii decembrie, cu vânturi arctice din regiunea polară și mari cantități de zăpadă, spun specialiștii