Iluminat festiv de Crăciun, şi în cartiere?

Iluminat festiv de Crăciun, şi în cartiere?

Consilierul local PSD Lucian Pătraşcu avansează o propunere venită din partea cetăţenilor care locuiesc în cartierele de blocuri ale Braşovului, cu privire la iluminatul de Crăciun. Aceştia par să se simtă discriminaţi, prin faptul că împodobitul festiv al străzilor este „rezervat” doar Centrului Istoric.

Audienţele pe care aleşii PSD le ţin cu cetăţenii din cartiere, în prima săptămână a fiecărei luni, sunt o modalitate de a afla despre problemele cu care braşovenii se confruntă. Unii vin şi cu sugestii de cum ar vedea ei rezolvările. Una dintre chestiunile discutate acum o săptămână a fost iluminatul de Crăciun. În fiecare an, la deschiderea oficială a sărbătorilor de iarnă, acel „Braşov, oraş de poveste”, în Piaţa Sfatului se adună mii de braşoveni. Momentul este foarte frumos şi modul în care arată oraşul este atrăgător, spun braşovenii. Doar că după ce se aprind luminiţele, ei pleacă înapoi în cartierele lor, unde, spun ei, nu se simte că e sărbătoare. Nu e nimic care să arate festiv.
„Nemulţumirea lor este că nu se montează şi acolo luminiţe pe stâlpi, nu se împodobesc brazii, nu se întâmplă nimic. Şi asta cu toate că şi ei plătesc taxe şi impozite la bugetul local. De aceea, din discuţiile cu ei s-a desprins propunerea pe care o fac public Primăriei, aceea de a identifica locuri în care se poate face o iluminare festivă minimă, şi unde se pot amplasa brazi. Mai mult, cei din Valea Cetăţii, ne-au cerut montarea pe pietonal a unor căsuţe din lemn precum cele din Piaţa Sfatului. Vă reamintesc că anul trecut pe căsuţe s-au „bătut” comercianţii, care au licitat, şi tot au rămas pe dinafară unii nemulţumiţi. Poate că unii vor să încerce să vândă şi în altă parte”, avansează Pătraşcu o propunere.

Iulian Vasilică