Companiile germane din România contestă noile măsuri fiscale

Companiile germane din România contestă noile măsuri fiscale

Companiile germane din România sunt de părere că măsurile ce urmează a fi aplicate într-un timp atât de scurt, efectele acestora şi reducerea predictibilităţii fiscale ar putea influenţa negativ pe termen mediu şi lung atât climatul investiţional, cât şi competitivitatea ţării şi a companiilor, se arată într-un comunica publicat, marţi, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România)
Camera de Comerț consideră că autorităţile din România ar trebui să ia măsurile necesare în ceea ce priveşte dezvoltarea învăţământului profesional, pentru că mediul de afaceri german suferă din cauza lipsei forţei de muncă.
Companiile germane din România se numără printre din cei mai mari angajatori şi investitori. Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România, majoritatea fiind în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Sibiu, Braşov şi Cluj. Acestea au, conform estimărilor AHK, peste 250.000 de angajaţi.
„Companiile germane au investit în ultimii 25 de ani continuu şi pe termen lung în România. Investiţiile germane în România se ridică la peste 9,2 miliarde euro (la sfârşitul anului 2016). Relaţiile economice bilaterale au continuat să crească puternic şi în prima jumătate a acestui an. Exporturile în Germania au însumat în primele şase luni ale anului în curs 7,2 miliarde euro (+18,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), importurile au crescut la 7,3 miliarde euro (+7,9%). Germania rămâne de departe cel mai important partener economic şi comercial (23,1% din totalul exporturilor şi 19,9% din importuri)", se arată în comunicat.