Un ciclon polar va ajunge duminică în România! Aduce ninsori

Un ciclon polar va ajunge duminică în România! Aduce ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile in ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.


Ciclonul „Numai” vine din zona Italiei. A afectat cu inundaţii Grecia, cu vant şi grindină Croaţia şi se deplasează către sudul ţării noastră.


Ciclonul „Olaf” este format in zona peninsulei Scandinave. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate pană ajunge in Romania, spun meteorologii. In Romania, va aduce precipitaţii pe partea de sud, sud-vest a ţării, cu vreme inchisă, cu nori pe partea de sud-est, pană sambătă.


Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge in Romania, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, in ninsoare, in special in nord, centru şi nord-vest.


Sunt şanse mari ca cele două cicloane să interacționeze, iar cel din nord, care are o masă rece, va transforma precipitaţiile aduse de ciclonul din sud, care are o masă caldă, sunt de părere specialiștii.