De ce ne îngrășăm? Concluzie oamenilor de știință!

De ce ne îngrășăm? Concluzie oamenilor de știință!

Nu doar mâncatul în exces și lipsa de mișcare conduc la obezitate! Oamenii de știință americani au ajuns la concluzia ca purtătorii unei anumite variante de proteina ankirina-B sunt predispuși la îngrășare, chiar dacă duc un mod de viață corect.

În timpul testelor de laborator efectuate pe soareci s-a constatat ca, in unele situatii, celulele de grasime ale animalelor "inghiteau" glucoza mai repede decat ar fi fost necesar. Daca mai punem la socoteala un metabolism in plina schimbare si o dieta cu un bogat continut de grasimi, obezitatea devine, practic, inevitabila, sustin expertii.

În versiunea biologilor, ankirina-B a permis stramosilor nostri sa-si asigure rezerve de energie, care sa-i ajute sa treaca peste perioadele cand nu gaseau hrana suficienta. Acum insa, cand este destula mancare, proteina poate fi cauza epidemiei de obezitate.

Cercetătorii sunt convinsi ca, odata ce activitatea acestui hormon se reduce, scade considerabil pofta de mancare, la fel si consumul de hrana. Cu alte cuvinte, pot fi gasite si puse la punct noi metode de vindecare a obezitatii, bazate pe micsorarea concentratiei de asprosina.