De ce este bine să mănânci linte? Beneficii spectaculoase pentru organism

De ce este bine să mănânci linte? Beneficii spectaculoase pentru organism

Bogată în fibre, proteine, minerale, vitamine și alte substanțe nutritive esențiale pentru organism, lintea este un aliment pe care trebuie să îl incluzi mai des în regimul tău. Este ușor de preparat în comparație cu fasolea și are mult mai puține calorii, fiind ideală în curele de slăbire.

Lintea este un aliment bogat în minerale, proteine și fibre, dar și o sursă excelentă de vitamina B6.

Numeroase studii confirmă efectele benefice ale consumului de linte asupra organismului uman: reduce riscul de obezitate, previne diabetul, bolile de inimă, înlătură oboseala și reduce riscul de avort spontan.

În urma unui studiu de mare amploare, care a presupus monitorizarea obiceiurilor alimentare a 16 000 de persoane din diferite țări ale lumii, pe o perioadă de 25 de ani, s-a constatat că cele care consumau multe legume, leguminoase și pește aveau un risc cu 82% mai mic de a suferi de afecțiuni cardiace, scrie whfoods.com.

O altă cercetare, publicată în Archives of Internal Medicine, confirmă că riscul de boli cardiace este semnificativ redus datorită consumului crescut de alimente bogate în fibre, așa cum este și lintea. Au fost monitorizate obiceiurile alimentare a peste 10 000 de americani, pe parcursul a 19 ani, iar rezultatele au indicat că persoanele care consumau zilnic alimente bogate în fibre solubile aveau un risc cu 20% mai redus de apariție a bolilor cardiovasculare.