Produse românești vândute în SUA, China și America Latină

Produse românești vândute în SUA, China și America Latină

Deşi majoritatea companiilor din România aleg un model de business localizat sau care să ajungă în cel mai bun caz la nivel naţional, există în ţara noastră multe exemple de firme care au reuşit să se facă cunoscute şi peste hotare.

    Produse româneşti pe un raft din China" Da, aţi citit bine. Companii din România şi-au încercat norocul şi în afara ţării şi au avut succes, afacerile lor crescând de la an la an. Toată lumea a auzit de Bitdefender, iar produsul românesc de securitate, creat de familia Talpeş, se află pe rafturile magazinelor din întreaga lume. Recent, compania a anunţat că a doua generaţie a dispozitivului de securitate Box, va fi produs, nu în China, ci în România, la Satu Mare. Soluţia de securitate este folosită de 500 de milioane de utilizatori.

   Potrivit capital.ro, dacă faceţi o vizită în China şi vi se face sete aveţi toate şansele să găsiţi pe rafturile magazinelor apă Borsec. Romaqua, compania controlată de familia Creţu, exportă apa minerală cu tradiţie de peste 200 de ani, în ţări precum Statele Unite, Australia, Africa de Sud, China, Taiwan, Spania sau Germania. Apa românească a primit multe distincţii în ţările unde este comercializată.

   Anul acesta, un alt brand de apă, Aquatique va fi introdus de Romaqua pe pieţele din China, Statele Unite şi Marea Britanie.

   Şi tot legat de China, o firmă din România a reuşit să ia faţa asiaticilor, în Europa, atunci când vine vorba de producţia de scaune auto. Te Rox Prod din Paşcani a intrat pe piaţa de scaune auto în 2007, iar în prezent este cel mai mare producător din Europa. Compania produce scaune auto, huse şi centuri de siguranţă în Neamţ, Iaşi şi Botoşani. Afacerile companiei au crescut anul trecut la 22 milioane de euro, iar profitul se apropie de un milion de euro.