Deputaţii PNL s-au opus acordării terenului pentru Spitalul de la Braşov

Deputaţii PNL s-au opus acordării terenului pentru Spitalul de la Braşov

Braşovul este suficient de bogat să işi facă un spital fără a apela la terenul de la Institutul Cartofului. Acesta a fost unul dintre argumentele aduse de parlamentarii PNL din Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de lege pentru acordarea unei suprafețe de 11,45 hectare de la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, municipiului Brașov, pentru construirea unui spital. Totuşi, viitorul act normativ a trecut cu bine de comisii şi va ajunge in plenul Camerei Deputaţilor. Două comisii au dat aviz favorabil, iar alte două, raport pozitiv. Cea mai importantă victorie este cea obţinută de PSD in Comisia pentru Agricultură, se afirmă intr-un comunicat transmis de formaţiune. Parlamentarii PNL au votat impotriva proiectului de lege.

„Motivul invocat de aceştia, in frunte cu deputatul Gheorghe Tinel, a fost că de la Institutul Cartofului a mai fost acordat un teren, pentru un aeroport care nu a fost construit. Şi cerea Consiliului Judeţean Braşov să dea din acel teren, pentru a se face spital, dacă tot nu a fost in stare să facă nimic. Practic, aleşii PNL de la nivel naţional ii criticau direct pe cei din Braşov. Am fost in situaţia de a lua apărarea liberalilor, in faţa liberalilor. Dezbaterile au durat mai bine de o oră, s-a ajuns chiar la argumente foarte tăioase, sau ridicole. Mi-a fost dat să aud că Braşovul este foarte bogat, aşa că poate cumpăra direct un teren, nu trebuie să-l primească de la stat. Au fost 13 voturi in favoarea unui raport de adoptare, şi 6 impotrivă. Mulţumesc colegilor din PSD, ALDE şi UDMR, care au susţinut proiectul in comisie şi au votat „pentru”, dar mai ales preşedintelui Stănescu şi vicepreşedintelui Dirzu, de la Alba”, declară deputatul Roxana Minzatu.

Proiectul de lege a avut un parcurs rapid in Camera Deputaţilor. Nu au trecut decat trei săptămani de cand acesta a fost adoptat in plenul Senatului.

„Mă bucur că am ajuns atat de departe, intr-un timp atat de scurt. Dovedim, cei care am sprijinit cu adevărat proiectul, că se poate, dacă există determinarea de a face cu adevărat ceva pentru comunitate. Am auzit de atatea ori că Braşovul nu este iubit, că PSD nu are la suflet comunitatea. Iată că parlamentarii social-democraţi s-au bătut pentru proiect, iar sprijinul va veni de la Guvern, aşa cum este prevăzut in memorandumul adoptat de Executiv.”, punctează deputatul PSD Viorel Chiriac.

Proiectul de lege va ajunge in plenul Camerei Deputaţilor, cel mai probabil, săptămana viitoare. Este ultima etapă inainte de promulgarea de către Preşedintele Romaniei.

I.V.