Vama Buzăului: Inaugurare mare a Centrului Cultural "Sf. Nicolae "

Vama Buzăului: Inaugurare mare a Centrului Cultural "Sf. Nicolae "

Astăzi, de Sfântul Nicolae, în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, Primăria și Consiliul Local, în prezența a sute de vămășeni au inaugurat Centrul Cultural din localitate, cu slujbă religioasă și sfințire creștină.
Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chiriaș a tăiat panglica inaugurală și a declarat: "Mulțumesc, mă bucur că nu sunt singur și că sunt înconjurat de vămășeni. Sunt înconjurat de o echipă de consilieri locali, de reprezentanți ai arhitectului și ai constructorului. Am reușit împreună să ducem la bun sfârșit un proiect și să realizăm dintr-un complex comercial un Centru Cultural multifuncțional. A fost dificil, deoarece am folosit doar pereții, și aceea degradați. Am făcut o consolidare și am reconstruit în așa fel încât să ajungă o clădire culturală funcțională. Arhitectul a reușit să realizeze o clădire care să se încadreze arhitectural cu localitatea. Propun ca acest complex cultural să poarte numele Sfântului Nicolae, deoarece a fost inaugurat astăzi, de Sfântul Nicolae, și este bine să ai un sfânt ocrotitor care să ne ajute și să ne îndrume pașii".

Patinoar, în Vama Buzăului

Tot astăzi, începând cu orele 16:00 se inaugurează și Patinoarul din Vama Buzăului, o investiție care vine în completarea unui proiect mai amplu "Vama Buzăului - Stațiune Turistică de Interes Local ".
Astfel, a fost deschisă Agenda Culturală de Iarnă 2017 - 2018, pentru vămășeni și turiștii care vin să-și petreacă vacanța pe aceste meleaguri.
Menționăm că, în prezent, în comuna Vama Buzăului există 150 de locuri de cazare în pensiuni.

Ileana Gafton Dragoș