Dependența de telefon îi distruge emoțional pe adolescenți

Dependența de telefon îi distruge emoțional pe adolescenți

Copiii de toate vârstele au telefon și dezvoltă, înainte că ei sau părinții să realizeze, o obsesie nesănătoasă pentru lumea din ecran. Un studiu arată că această dependența de tehnologie ar putea afecta iremediabil creierul adolescenților.

Studiul sugerează că acei adolescenți care sunt obsedați de smartphone sunt mai predispuși să sufere de boli mintale, inclusiv depresie și anxietate, scrie playtech.ro.

Cercetători de la Universitatea Seoul din Coreea de Sud au observat că în creierele tinerilor îndrăgostiți de gadgeturi se produce un dezechilibru chimic. În cadrul studiului, au fost analizați 19 adolescenți diagnosticați cu dependența de internet sau telefon. Aceștia au fost comparați cu 19 adolescenți sănătoși.

În urmă testelor, s-a ajuns la concluzia că acei tineri obsedați de telefoane erau mai predispuși să sufere de depresie, anxietate, insomnie și impulsivitate decât ceilalți. Adolescenții aveau nivele de acid gamma aminotbutiric (GABA), responsabil de încetinirea semnalelor către creier, mai mari. De asemenea, nivelele de glutamat-glutamină (Glx), care stimulează electric neuronii, erau mai mici. Cercetătorii sunt de părere că acest dezechilibru are legătură cu timpul petrecut pe telefon.