Sfaturi de care să ții cont când îți decorezi casa pentru Crăciun

Sfaturi de care să ții cont când îți decorezi casa pentru Crăciun

Înainte să începi efectiv să îți cumperi anumite decorațiuni, pe lângă cele pe care le ai deja de anul trecut, ar fi mai bine să-ți faci un plan general. Analizează toate zonele din casă pe care ți-ar plăcea să le decorezi. Apoi, gândește-te la decorațiunile pe care ți le-ai dori în interiorul și în exteriorul locuinței. Nu uita să ții cont și de buget, deoarece s-ar putea să vrei mult prea multe lucruri, în condițiile în care resursele tale financiare sunt limitate. Ia-ți suficient timp astfel încât planul tău să fie cât mai detaliat.

O variantă bună ar fi să planifici totul pe săptămâni. Astfel, vei elimina stresul din tot procesul de decorare a casei tale.

Nu alege decorațiuni prea mari sau prea mici

După ce ți-ai conturat planul general, este timpul să intri în detalii și să analizezi în profunzime ce fel de decorațiuni s-ar potrivi mai bine în anumite zone din casa ta. De exemplu, dacă livingul casei tale ocupă un spațiu generos, ar fi indicat să iei în calcul să cumperi un brad de Crăciun înalt, pe care să-l decorezi cu globuri pe măsură. La fel, dacă ușa de la intrarea în casa ta este mai mare decât la majoritatea locuințelor, alege să o ornezi cu o coroniță de brad pentru Crăciun, care să se potrivească perfect din punctul de vedere al proporțiilor.

Ține cont de arhitectura și de culorile încăperilor

Nu alege orice fel de decorațiuni, ci doar pe cele care se potrivesc perfect cu stilul și culorile din încăperile casei tale. Mai exact, dacă în sufragerie ta predomină albastrul și albul, trebuie să cumperi niște decorațiuni albe sau albastre. În plus, dacă sufrageria casei tale este mobilată modern, nu ar fi o idee bună să pui niște decorațiuni din ceramică. Astfel de decorațiuni se potrivesc, mai degrabă, într-o casă tradițională.