STUDIU: Cât de violenţi sunt românii cu copiii lor

STUDIU: Cât de violenţi sunt românii cu copiii lor

Fundaţia World Vision România precizează, în cel mai recent raport cu privire la violenţele la care sunt supuşi copii, că mai bine de jumătate dintre părinţi consideră că lovirea este spre binele copilului şi doar 10% spun că nu i-ar lovi niciodată pe cei mici.

Potrivit raportului “De ce lovim copiii?” lansat, miercuri, de Fundaţia World Vision România, atitudinea violentă faţă de copii se regăseşte în şapte tipologii distincte de părinţi care justifică violenţa în moduri diferite. Astfel, 51% dintre părinţi cred că lovirea este pentru binele copilului, iar unul din 10 adulţi consideră că agresiunea fizică apare din cauza copilului.

De asemenea, studiul ONG-ului mai arată că opt procente dintre părinţi ar lovi copiii dar nu ar vrea ca acest lucru să se afle, 6% bat copiii gratuit, fără motiv, 3% dintre adulţi se simt foarte vinovaţi după ce lovesc, iar alţi 8% invocă motivaţii religioase.

În mod paradoxal, deşi românii consideră violenţa asupra copilului ca fiind a treia problemă socială din România, după sărăcia extremă şi calitatea educaţiei, raportul arată că peste jumătate dintre părinţi nu consideră că o palmă la fund este o formă de violenţă iar peste 90% cred că violenţa este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi şi cicatrici sau când părinţii îşi bat copilul fără motiv.