Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Mașina ta are nevoie de o atenție deosebită în sezonul rece. Din cauza temperaturilor scăzute, motorul și celelalte componente auto au de suferit, deci trebuie să îți rezervi o zi întreagă, când iarna își intră în drepturi, ca să îți pregătești mijlocul de transport preferat cum se cuvine pentru frig. Cele mai bune sfaturi le poți primi de la mecanicul în care ai cea mai mare încredere, dar până să ajungi la el, te poți inspira din ideile de mai jos, ca să știi care din părțile mașinii tale vor avea nevoie de asistență din partea ta.
Dacă ai observat că plăcuțele de frână nu îți mai respectă comenzile din pedale sau dacă cutia de ambreaj scoate sunete ciudate, e semn clar că trebuie să treci pe la service. Iarna, mai mult ca în alt anotimp, toate problemele care îți păreau a fi minore se agravează, din cauza frigului.

Anvelopele

Dacă nu ai făcut-o deja, e cazul să dai o fugă până la vulcanizare și să îți schimbi cauciucurile de vară cu unele special create pentru sezonul rece. Dacă cele pe care le-ai folosit iarna trecută sunt prea tocite pentru a mai avea încredere în ele, îți recomandăm să cumperi altele noi, pentru că siguranța ta și a pasagerilor tăi e cel mai important aspect de care trebuie să ai grijă, atunci când te urci la volan. Indiferent dacă a nins sau nu, anvelopele de iarnă sunt necesare pentru a-ți garanta o călătorie fără incidente. Când temperaturile scad sub zero grade, așa cum este cazul începând din luna decembrie, pe partea carosabilă se formează polei. E imposibil să menții controlul volanului când prinzi sub roți o porțiune înghețată, deci investește într-un set de cauciucuri de iarnă care să nu-ți mărească distanța de frânare și să nu te scoată în decor.

Accesoriile pentru iarnă

Nu poți ști niciodată cum se poate schimba vremea de la o oră la alta, mai ales dacă pleci cu mașina din localitate, deci e bine să te aștepți la ce e mai rău, din punct de vedere al precipitațiilor. E indicat să ai în portbagaj o lopată și un săculeț de nisip, în cazul în care ajungi într-o zonă înzăpezită. Nu uita nici de lichidul de parbriz care nu îngheață și nici de spray-ul care dezgheață instantaneu încuietorile mașinii, dacă nu funcționează sistemul electric. Nu în ultimul rând, verifică bateria, ca să nu rămâi în pană de curent, când afară viscolește.