Avertisment pentru toţi românii care merg în Franţa, Olanda şi Belgia: cod roşu şi portocaliu de ninsori

Avertisment pentru toţi românii care merg în Franţa, Olanda şi Belgia: cod roşu şi portocaliu de ninsori

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde sunt aşteptate vânt puternic, ploi şi furtuni în zona de sud, iar pentru Olanda şi Belgia, unde au fost emise cod roşu şi portocaliu de ninsori.
„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, în conformitate cu datele oferite de autorităţile locale, sunt aşteptate furtuni puternice, ploi şi vânt cu viteză de până la 120 km/h în sudul Franţei şi în departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse”, potrivit unui comunicat de presă.

Previziunile meteorologice vor fi valabile până în zilele de 12 şi 13 decembrie 2017.

Totodată, MAE avertizează că Institutului Naţional de Meteorologie olandez a emis un cod roşu de ninsori şi polei pentru centrul şi sudul ţării şi un cod portocaliu de ninsori şi vreme rea pentru zona de nord, în perioada 11 – 12 decembrie 2017.

Societatea naţională olandeză de cale ferată anunţă perturbări ale circulaţiei feroviare din cauza vremii, dar şi din cauza adaptării programului trenurilor pentru anul 2018, iar din cauza vremii nefavorabile au fost închise şcoli din împrejurimile oraşelor Amsterdam, Utrecht şi în zona Brabant.


Nici Belgia nu va scăpa de vremea rea. Un cod portocaliu de ninsori a fost emis pentru zilele de 11-12 decembrie.

Ninsorile, vântul şi temperaturile scăzute se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei şi vor avea un caracter mai pronunţat în Flandra, Regiunea Capitalei Bruxelles şi Provincia Hainaut.