Mexic va legaliza vânzarea de produse pe bază de marijuana de anul viitor

Mexic va legaliza vânzarea de produse pe bază de marijuana de anul viitor

Mexic va legaliza, la începutul anului viitor, comerţul cu medicamente, alimente, băuturi, cosmetice şi alte produse care conţin marijuana, au anunţat miercuri oficiali din domeniul sănătăţii, primul pas către reglementarea vânzării de canabis într-o ţară care se luptă cu traficul de droguri, informează Reuters.

Arturo Tornel, purtătorul de cuvânt al Cofepris, instituţia care reglementează domeniul sănătăţii în Mexic, a spus că agenţia are în plan publicarea reglementărilor pentru comerţul cu produse pe bază de marijuana în câteva zile, urmând ca acestea să intre pe piaţă peste o lună.

Cofepris se aşteaptă ca distribuitorii şi vânzătorii să importe produsele, iar unele companii să le producă în Mexic folosind marijuana cultivată în străinătate. Reglementările nu se aplică vânzării de marijuana în stare pură.

Legalizarea a provocat dezbateri intense în Mexic, în contextul în care ţara se luptă să limiteze traficul de droguri, o sursă importantă de venit pentru cartelurile violente care au ucis 140.000 de persoane în Mexic în ultimul deceniu.