ATENȚIE! Șoferii care suspendă contractul RCA trebuie să predea și plăcuțele de înmatriculare

ATENȚIE! Șoferii care suspendă contractul RCA trebuie să predea și plăcuțele de înmatriculare

Noul cadrul legal al RCA stabilește că, în cazul în care șoferii aleg să suspende contractul de RCA pe perioada cât e suspendat dreptul de circulație al mașinii sau cât e imobilizată, conducătorii auto vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare. În caz contrar, proprietarul riscă o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.

     Ministerul Afacerilor Interne a stabilit ca, la momentul schimbării certificatului de înmatriculare al mașinii (supranumit și talon), proprietarii să prezinte și dovada faptului că au încheiat pentru aceasta o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Măsura a venit, practic, ca urmare a schimbării cadrului legal al asigurărilor RCA.

    Anul 2017 a fost unul destul de animat în ceea ce privește asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Astfel, printre altele, noi societăți au fost autorizate să activeze în România, iar cadrul legal al asigurărilor RCA a fost schimbat total pentru a doua oară în mai puțin de un an. Totodată, sistemul bonus-malus a fost regândit și au apărut tarifele de referință. Despre toate acestea, dar și despre alte prevederi aplicabile din 2017, în sinteza de față.

Mai multe pe:

avocatnet.ro