Top 10 cărţi pe care nu trebuie să le ratezi în 2018

Top 10 cărţi pe care nu trebuie să le ratezi în 2018

Top 10 cărţi pe care nu trebuie să le ratezi în 2018
Anul nou ne aduce multe volume interesante pentru toate categoriile de cititori. Din listă nu lipsesc titlurile de nonficţiune, biografii, autobiografii, cele pentru copii sau ale autorilor români. Vă propunem o listă de 10 cărţi pe care n-ar trebui să le rataţi la început de 2018 şi pe care le găsiţi la reducere.

Călătoria către sine - Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai iubiţi autori contemporani care de această dată îşi surprinde publicul cu volumul autobiografic "Călătoria către sine".

Orbi - Petronela Rotar

"Orbi" este una dintre cele mai bine vândute cărţi din 2017. Autoarea recunoaşte că a intrat într-un fel de stare de transă atunci când şi-a aşternut pe foaia albă o parte din suflet.

Ruta subterană - Colson Whitehead

"Ruta subterană" a fost considerat cel mai bun roman de ficţiune în 2016 şi a primit National Book Award și Andrew Carnegie Medal for Excellence. În 2017, lista premiilor a continuat cu Pulitzer Prize for Fiction și Arthur C. Clarke Award.

Bancherul diavolului - Bradley C. Birkenfeld

Bani. Trădare. Corupție. Răzbunare. "Bancherul diavolului" spune povestea celui mai mare caz de fraudă fiscală din istoria finanțelor. Bradley Birkenfeld, autorul cărţii, a fost bancher privat care a lucrat la cea mai mare bancă din lume, UBS. Banca unde bogătașii lumii își ascund milioanele de ochii autorităților fiscale într-o rețea secretă și complexă de conturi cu parolă și companii offshore.

Fiica lui Stalin - Rosemary Sullivan

Autoarea Rosemary Sullivan le propune cititorilor o biografie uluitoare a singurei fiice a lui Iosif Vissarionovici Stalin. Svetlana Allilueva şi-a petrecut tinereţea între zidurile Kremlinului şi a fost ferită de grijile de zi cu zi.

Sapiens. Scurta istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Cartea a fost publicată iniţial în 2011 în Israel şi a devenit rapid bestseller internaţional, iar în 2017 a fost publicată şi în România. Sapiens îmbină istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine.

Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie - dr. Simona Tivadar

Cartea scrisă de medicul Simona Tivadar este presărată de mult umor şi multe ironii, dar în acelaşi timp conţine sfaturi esenţiale pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

Bonobo şi ateul - Frans De Waal

Frans De Waal a studiat zeci de ani primatele, în mod particular specia bonobo, dar este şi un iubitor de filosofie şi istoria artei. În "Bonobo şi ateul", autorul ridică mai multe semne de întrebare.

Dragonul de gheaţă - George R.R. Martin

Celebrul autor al cărţilor care au inspirat serialul Urzeala Tronurilor vine cu o poveste emoţionantă pentru cititorii mai tineri. Duritatea anumitor scene nu lipseşte din cartea "Dragonul de gheaţă", dar povestea are la bază curajul şi sacrificiul. Ilustraţiile minunate ale artistului Luis Royo îmbogăţesc povestea captivantă şi emoţionantă a unei tinere fete şi a dragonului său.

De neoprit. Viaţa mea de până acum - Maria Sharapova, Rich Cohe
n

La doar 17 ani, în 2004, Maria Sharapova câştiga în faţa Serenei Williams turneul Wimbledon. Drumul către succes a continuat, ajungând de mai multe ori numărul 1 mondial.

MAI MULTE pe

jurnalul.ro