De miercuri se scumpește gazul!

De miercuri se scumpește gazul!

În plină iarnă, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a stabilit majorarea prețului gazelor pentru consumatorii casnici. Acest lucru trebuia să intre în vigoare abia în luna martie, când, teoretic cel puțin, primăvara ar fi mai aproape, deci consumul mai mic… Astfel, începând de miercuri, 10 ianuarie, ANRE a stabilit creșterea sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale de la 81,48 lei/MWh, la 88, 28 lei/MWh.
ANRE a dat publicității un comunicat, în care se arată : „Modificarea valorii sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale generează o creștere a prețurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale prețurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018. Impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum”.
Aceasta înseamnă că toți consumatorii vor scoare din buzunar, pentru gaze, mai mult cu 8 la sută, față de perioada anterioară...
Dorin Dușa