Sesiune de informare privind apelurile de proiecte pentru mediul de afaceri, la Brașov

Sesiune de informare privind apelurile de proiecte pentru mediul de afaceri, la Brașov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru organizeaza în 25 ianuarie, la Brașov, o sesiune de informare privind apelul de proiecte 2.1B – Incubatoare de afaceri, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii. Detalii privind locatia evenimentului vor fi furnizate in cel mai scurt timp.

Apelul dedicat crearii incubatoarelor de afaceri sectoriale si dezvoltarii serviciilor prestate in cadrul incubatoarelor de afaceri a fost lansat in data de 4 decembrie 2017. Pot solicita finantare entitatile care au calitatea de fondator al incubatorului de afaceri, respectiv autoritatea publica a administratiei publice locale, institutia sau consortiul de institutii de invatamant superior acreditate, institutele, centrele si statiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comert, societatile, societatile cooperative, asociatiile si fundatiile, patronatele, sindicatele. Acestea pot solicita finantare individual sau in parteneriat.
 
In cadrul sesiunii de informare vor fi prezentate conditiile de finantare aplicabile in cadrul apelului, aspecte generale privind utilizarea aplicatiei MySMIS si regulile de identitate vizuala valabile pentru POR 2014-2020. De asemenea, vor fi prezentate si modelele de organizare si functionare a incubatoarelor de afaceri in special pentru domeniul industriilor culturale si creative, dar cu posibilitati de duplicare si in alte sectoare.
Inregistrarea la acest eveniment se poate face prin completarea unui formular on-line, disponibil la urmatorul link: https://goo.gl/forms/fW0CazLqmC5c2kQY2.
 
De asemenea, ca urmare a lansarii in data de 21 decembrie 2017 a apelului aferent Axei Prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investitii 1.1, Operatiunea C – Investitii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii – inovarii in parteneriat cu ITT, a Programului Operational Regional 2014-2020, ADR Centru organizeaza doua sesiuni de informare adresate potentialilor solicitanti pentru acest apel. Sesiunile de informare se vor desfasura in Alba-Iulia, Târgu-Mures și in Municipiul Brasov, in data de 25 ianuarie 2018. Detalii privind locatia acestor evenimente vor fi furnizate ulterior.
 
Solicitanti eligibili in cadrul apelului 1.1.C sunt intreprinderile care se incadreaza in categoria IMM-urilor in parteneriat cu una sau mai multe entitati de transfer tehnologic acreditate in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
 
Persoanele interesate sa participe la sesiunile de informare din Tirgu-Mures si Brasov pot trimite un e-mail la adresa programe@adrcentru.ro, specificand datele de contact, precum si localitatea, respectiv data pentru care opteaza.

D.G.