A început un nou an de instrucție la Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”

A început un nou an de instrucție la Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”

Luni, 8 ianuarie, Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” și structurile subordonate au început un nou an de instrucție.
În cadrul activităţilor organizate la nivelul marii unităţi şi a unităţilor subordonate, comandanţii acestora au prezentat bilanţul anului de instrucţie anterior, obiectivele şi principalele activităţi pentru anul 2018. În anul 2017 cele mai importante exerciții multinaționale, la care a participat Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, au fost exercițiul “SARMIS 17”, cu participarea a 862 de militari români și britanici, în raionul Brădet, Rențea, Grohotiș,Trăisteni și Păiuș, și exercițiul “Gordian Knot 2017”, din Salonic, Grecia, condus de Comandamentul Corpului de Reacţie Rapidă Grecia (NRDC-GRC).
Obiectivele principale de instruire ale Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” pentru anul 2018 sunt reprezentate de asigurarea instruirii pentru structurile puse la dispoziția NATO, antrenarea personalului militar în cadrul exercițiilor multinaționale și antrenarea forțelor din subordine pentru dezvoltarea capacității de a desfășura misiuni, care presupun rezistență la efort fizic în teren muntos împădurit.
D.D.