Profesorii iau salariile la o nouă dată

Profesorii iau salariile la o nouă dată

Angajații din învățământul brașovean nu-și vor mai primi salariile în data de 10 a fiecărei luni, ci, cel mai probail în data de 14. Pozitiv este faptul că schimbarea survine în ianuarie, când oricum, potrivit inspectorului general școlar, lefurile nu se plăteau la timp. Explicația e într-o procedură complicată, care acum a fost eliminată.

Primăriile, scoase din circuit

Practic, până anul trecut, Ministerul Educației vira banii de salarii la bugetele locale. Primăriile comunelor sau orașelor trimiteau mai apoi sumele către ISJ. La începutul anului, cum nu exista buget adoptat, erau așteptate rectificări care se făceau prin hotărâri de Consiliu Local. Acest lucru întârzia sosirea banilor. Acum banii ajung direct la Inspectoratul Școlar, care îi dă angajaților.
”Banii se dau prin ISJ pentru a scurta circuitul. Nu afectează  plata salariilor ci mai degrabă ajuta la primirea lor la timp. Se dădeau în data de 10 pentrucă primăriile aveau această dată prevăzută pentru salarizare. Mutandu-se de la primărie la ISJ vor rămâne așa cum ia salarizarea ministerul și ISJ-ul. Noi până acum am luat în data de 14”, de declarat inspectorul general, prof.Ion Negrilă (foto).

Daniel Giurma