Echipa de handbal masculin a României începe dificilul drum de calificare la Campionatul Mondial

Echipa  de handbal masculin a României începe dificilul drum de calificare la Campionatul Mondial

Joi se dă startul turneului de calificare în grupa de la Bolzano (Italia), pentru Campionatul Mondial de handbal masculin.
Președintele FRH, Alexandru Dedu, este optimist înaintea turneului:
"Nu neapărat câștigarea Trofeului Carpați mă face să fiu optimist înaintea acestui turneu de calificare, ci modul în care băieții au pregătit în ultima lună și jumătate. Atmosfera din cadrul lotului este bună și personal am văzut dăruire. Am avut o discuție scurtă și punctuală. Le-am urat multă sănătate, le-am mulțumit pentru faptul că au făcut sărbătorile la echipa națională și le-am transmis și prima pentru acest obiectiv intermediar. Echipa națională arată bine în momentul de față deoarece sunt destul de mulți jucători care evoluează în campionate puternice. E important să avem la echipa națională handbaliști care au meciuri tari în picioare săptămână de săptămână. Liga Zimbrilor nu mai este nici ea o competiție de ici de colo, sunt meciuri tari, cu rezultate surpriză, și asta ajută echipa națională. Faptul că Șimicu este un jucător bun, într-un campionat foarte bun, este o confirmare a valorii lui și România are nevoie de el ".
Programul României:
România - Italia, 11 ianuarie, ora 20.00
România - Insulele Feroe, 12 ianuarie, ora 17.30
România - Ucraina, 13 ianuarie, ora 19.15
Prima clasată în grupa de la Bolzano (Italia) se califică în play-off-ul pentru Campionatul Mondial 2019, baraj programat în iunie 2018.
D. D.